Autoservice de Braal - Terneuzen
Home
Over ons
Diensten
APK
Onderhoud/reparatie
Aircoservice
Uitleesservice
Tarieven
Acties
Route & contact

Airco service en reparaties

Wij kunnen uw airco repareren en vullen. Ook is het mogelijk om uw airco preventief te controleren en onderhouden.

 

 

Airco-onderhoud

 

Wie een airco in zijn wagen heeft, kan die niet meer missen op warme zomerdagen. En wie er geen heeft, zou er maar al te graag een hebben. 90% Van alle nieuwe wagens rollen van de band met airco. Dat is immers niet alleen comfortabeler maar ook veiliger: wie het hoofd koel houdt, reageert sneller en efficiënter. Zelfs bij een temperatuur van 25°C kan de reactiesnelheid van de bestuurder binnen een uur met 65% dalen. Het heeft echter ook nadelen: veel mensen klagen dat hun airco niet goed koelt of een onaangename geur verspreidt. De reden daarvoor ligt voor de hand: zelfs wanneer ze de fabriek verlaten zijn airco-units niet 100% afdichtbaar. Dat betekent een gering verlies van koelmiddel, wat ongeveer 8-15% per jaar kan bedragen. Onaangename geuren veroorzaakt door schimmels en bacteriën worden afgegeven ter hoogte van de vochtige, warme verdamper.


Hier zijn een paar nuttige tips voor het behandelen van uw aircosysteem:

  • Laat het systeem regelmatig werken gedurende minstens 10 minuten, zelfs in de winter. Alleen op die manier kan de smering het systeem afdichten. Bovendien helpt de airco de ruiten sneller condensvrij te maken.
  • Schakel de airco ongeveer 5 minuten voor het einde van de rit uit maar laat de ventilator draaien. Op die manier kan het oppervlak van de verdamper goed drogen, waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen.
  • Desinfecteer het systeem en vervang de pollenfilter een keer per jaar.
  • Laat de airco regelmatig nakijken. Een regelmatig onderhoud (minstens om de 2 jaar) voorkomt kostelijke reparaties.


Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 18.00 uur , vrij: 8.00-17.30 uur , za: 8.30 - 12.00 uur | Tel: 0115-612324